zondag 29 januari 2012

Langlaufen!!


Maandag was het dan zover, we konden onze skies gaan halen!! We hebben "smørfri" skies gekocht, dus zonder te moeten waxen, wat wel tot wat gesnuif bij deze of gene noor leidt. Skies, schoenen en bindingen voor een prikkie, want we moeten eerst uitvinden of het wel wat voor ons is.
En ja......... we vinden het wel wat.
Maandagavond gelijk vanuit huis naar beneden op het parkeerterrein van de kerk. Er lag genoeg sneeuw en in het donker vallen we niet zo op als we oefenen. Ook donderdag- en vrijdagavond in het donker geoefend.........

Zaterdagochtend eerst sneeuw ruimen, want onder tussen sneeuwt het al een week.




Daarna naar loype in Birkeland, dat was al spannender. Misschien kwamen we wel bekenden tegen (waar Maaike erg bang voor was) en zouden ze zien wat een kneuters we zijn. Maar het was er erg leuk en op een paar onbekende noren na was er niemand te bekennen. De noren zullen op zaterdag wel wat anders te doen hebben. Ondertussen toch alweer een kilometer of 6 geoefend, klaar voor het grote werk.

Zondag zijn we naar Øynaheia bij Herefoss gereden. Door een machtig winterlandschap een rit van ongeveer 3 kwartier. Daar hebben we een ronde van 7 km geskied, tussendoor natuurlijk koffie met wat lekkers. Een mooi gebied met een verschillende afstanden. Daar gaan we vast nog wel een keer naar toe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten