vrijdag 8 maart 2013

Nog steeds winter....

Omdat Femke een paar daagjes kon komen, hebben we in Nissedal een huisje gehuurd aan het meer.

We waren hier al een paar keer in de meivakantie met de camper geweest en vond dit een erg leuke plek. Alleen het grote verschil was natuurlijk het meer! Helemaal bevroren en goed bevonden om op te langlaufen. Leuk!! Dat hebben we gedaan, maar wintersport is geen wintersport als je niet kunt skien. Een half uur rijden van de camping ligt Gautefall, daar hebben we 2 daagjes geskied. Verder lekker fikkie gestookt, hier worstjes boven gebraden en natuurlijk marshmallows.



De weefcursus is nu afgelopen na 12 lessen.

Ook deze winter was het een leuke, leerzame, gezellige, maar vooral ook lekker cursus. Elke les drinken we met z'n allen koffie en elke week maakt een ander iets lekkers bij de koffie. Grappig dat de noren echt andere taarten en gebak hebben. Maar goed, de laatste les kwam een van mijn medecursisten met een Budapestkake. Heerlijk! Thuis heb ik 'm uit geprobeerd en dat is behoorlijk goed gelukt, moet ik zeggen. Niet moeilijk, lekker en het ziet er goed uit.

Dit is het recept:
6 eiwitten
3 dl suiker (260 gram)
Stijfkloppen.
Zakje vanillesaus doorheen roeren
In een platte bakvorm 170 graden in ca. 35 minuten bakken.
Laten afkoelen op bakpapier.
Slagroom op de afgekoelde koek smeren met bosbessen of mandarijntjes uit blik of ander zacht fruit erop en rollen maar......

Die platte bakvorm noemen ze in Noorwegen langpanne. Die heb je in verschillende maten en volgens mij moet ik een wat grotere hebben, de koek mocht wel wat dunner. Dat is volgens mij makkelijker met rollen. Ik ga op zoek naar een grotere langpanne....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten