zondag 19 februari 2012

Weer op de langlaufskies!!

Zaterdag was een druilerige dag met regen en de hele dag temperaturen boven 0! We hebben lekker de hele dag in onze cocon gezeten, een beetje wat in huis gedaan, gelezen etc. Een lekker lui dagje, precies zoals Maaike het graag heeft. Eén dag in het weekend wil ze het liefst de hele dag in pyama doorbrengen. Zaterdag was een prima dagje voor haar.

Maar wat schetst onze verbazing toen we zondagochtend de gordijnen open deden? Prachtige blauwe lucht, volop zonneschijn. Heerlijk een dag om op pad te gaan. We zijn naar de loipe van Tveide gereden met 2 rugzakken met koffie, thee, worstjes, hout en marshmallows. Daar was het een super dag voor. Toen we bij de parkeerplaats aan kwamen, vonden we de loipe wel een beetje een rommel. Er hadden boswerkzaamheden plaats gevonden en de baan was niet echt goed te betreden. Bovendien was alles spiegelglad. Vol goede moed zijn we een stukje gaan lopen en een flink stuk verder konden we gebruik maken van de 'gewone loipe'. Hier was nog geen bosarbeider geweest en konden we van start.

Omdat het gevroren had, was het langlaufen wel een stuk minder prettig en na een km of 2 hebben we een fikkie gestookt en zijn we lekker lang  gaan picknicken in de sneeuw. De zon was heerlijk!! We zijn weer lekker buiten geweest en daar gaat om.





















Na thuiskomst ben ik koekjes en een hollandse appeltaart gaan bakken. Mmmmmm lekker bij de koffie!!

PS: Femke komt over 6 daagjes!!!!!! Gezellig!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten