zondag 18 december 2011

Kerstboom in de kou!

Voor Femke, die volgende week komt, hadden we bedacht om een warmtedeken te kopen. Ook de boodschappen voor de komende kerstdagen wilden wel graag in huis hebben. Zaterdag zijn we op pad gegaan naar het Sørlandsenter. Onderweg hebben we nog bij 2 huizen gekeken, maar deze zijn behoorlijk ver weg van Birkeland. Een is zelfs buiten de gemeentegrens en dat is voor Maaike lastig. Dan zou ze naar de gemeentegrens moeten fietsen om de bus naar school te moeten pakken. Elke gemeente regelt het vervoer naar en van school, maar wel binnen zijn eigen gemeentegrenzen. Als je ervoor kiest er buiten te gaan wonen, mag je tegenwoordig wel je kinderen naar een school in een andere gemeente doen, maar het vervoer regelen ze dan niet helemaal meer naar huis. Maar het huis is mooi en het ligt prachtig. We denken er nog een poosje over na. Het Sørlandsenter dus!! We wisten niet dat er zoveel noren hier wonen. Wat een drukte, het leek wel de Oosterhof op een vrijdagmiddag. Maar we hebben gekocht wat we moesten hebben. Ook dat is wel een uitdaging. In welke winkel kan je wat kopen. Alleen de H&M is wel duidelijk!! In de file zijn we het parkeerterrein afgereden, in de hoop voorlopig niet meer te hoeven gaan.

Zondag was het koud!! Mannetje gaf -9 aan, maar binnen hebben we gauw de kachel aan gedaan en was het al gauw weer aangenaam. We hadden met de buren afgesproken een kerstboom uit te zoeken op hun perceel. Dat is weer eens wat anders, dan een kerstboom kopen bij Vd Dussen!! We hebben enkele kerstbomen gekeurd en uiteindelijk een goedgekeurd. Maaike en Ben hebben `m omgezaagd en naar ons huis gedragen. Wat een pret.

Hierna hadden de buren een bål getennt, jawel een vuurtje gestookt waar we pølser boven konden warmen. Lekkere broodjes, koffie, sap en ketchup en mosterd. Het was een feestmaal. Heerlijk koud weer en toch buiten picknicken. Kan het nog noorser??? Voor de noren bestaat er geen slecht weer, alleen slechte kleding. Maar na een dik uur hadden we (ook de buren) het toch koud en konden we ons weer warmen aan het vuurtje bij ons in de kachel.
















Wat een leuke dag!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten