zaterdag 31 december 2011

Kerstvisite en Oud en Nieuw

Vorige week vrijdagavond kregen we bezoek uit Nederland helemaal speciaal voor ons. Sandra en Paul hebben de oversteek gewaagd. We hadden net de kerstboom opgetuigd en Maaike had het huis versierd in de kerstsfeer, toen ze alleen thuis was. Dus de sfeer in huis was goed!! Wij hadden er zin in en dan het liefst een witte kerst. Waarom zijn we anders verhuisd naar Noorwegen??
Op Julaften (24 december) kwamen San en Paul 's nachts aan, zonder sneeuw op de weg. Ze belden onderweg nog om te vragen of ze nog wel goed zaten en daardoor ontstond enige verwarring. Wij dachten dat ze op de hei zaten en dat wil je niet 's nachts. Maar na wat doorvragen kwamen ze een half uur later dan toch aan. Femke kwam zaterdag met het vliegtuig en was de hele familie weer compleet. Het werd een niet echt witte kerst, maar dat mocht de pret niet drukken. Het waren beregezellige dagen met elkaar en veel spelletjes en eten. Bedankt San en Paul voor de gezelligheid die jullie hebben meegebracht. Oh ja en ook de heerlijkheden vanuit Nederland, een hele mand vol. MMMMM

Het plan was dat San en Paul de 28e weer zouden vertrekken, maar deze grap kennen we nu!! Ze gingen niet!! De boot vaarde niet door de storm, zodat wij nog een extra met ze mochten doorbrengen. Weer lekker gegeten en gekaart en veel koffie gedronken. Maar de 29e ging de boot weer en waren we weer met z'n viertjes. Ook leuk. Bijna Oud en Nieuw.

Op oudjaarsdag leek het ons leuk om een vuurtje te stoken en worstjes te grillen. Ook de meisjes hadden hier veel zin in. Dus hebben wij in de vrieskou dat gedaan wat we in Nederland niet zouden kunnen doen. Fikkie stoken in de tuin en lekker gegeten.

Omdat we geen Sinterklaas met Femke konden vieren en de meiden toch surprises wilden doen, hebben we besloten dit 31 december te doen. Alle vier hebben we weer goed ons best gedaan op de surprise en het gedicht. Het werd een leuk, emotioneel gebeuren. Er is toch een veelbewogen jaar voorbij gegaan en het gemis van Femke als zij in Nederland is, is nog zeer aanwezig. Maar ik kreeg een bromvlieg voor als Femke er niet is, Maaike kreeg een (slaap)muts voor als het koud is in haar slaapkamer, Ben kreeg een hele grote rol Mentos en Femke haar rijbewijs.

Als klap op de vuurpijl begon het te sneeuwen en hebben we nog even buiten gespeeld op deze bijzonder oudjaarsdag.






Een heel gelukkig en gezond 2012 toegewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten