donderdag 22 september 2011

Hout

Toen we ons huis huurden, wisten we al dat deze niet (goed) geisoleerd is en de ramen van enkel glas zijn. Dit mocht voor ons de pret niet drukken, want de plek waar het huis staat is fantastich en op dat moment was het ook nog zomer. We zullen het meemaken.......

Afgelopen weken is het behoorlijk kouder en natter geworden. Dus is het handig als je dan wel warm kunt stoken. Er staan hier 5 kachels, de een nog mooier dan de ander, maar sommige zijn voor ons een raadsel. Hoe moet je die nou aansteken?? Ben heeft uitleg gekregen van de buurman, dat moet goed komen. De kachel in de keuken is makkelijk. Zo een als in de hutten, papier, kleine houtjes en wat grotere houtjes erin en branden maar.

Het hout konden we van de buurman kopen, vorige week waren er een paar mooie dagen. Fijn om dan het hout in de schuur te leggen. Een aanhanger vol kwam hij brengen!!



We vonden dit een behoorlijke vracht en gingen er vanuit dat dit het was. Maar nee, na nog 2 ladingen ligt de schuur nu behoorlijk vol. De buurman weet nog niet zeker of nu wel genoeg hebben, maar we hoeven niet zonder te zitten, want hij had nog wel wat voorraad liggen.

Dit is de schuur voor en na:

Ik denk dat we de winter wel doorkomen.



Vanochtend was het 9 graden buiten en Ben heeft de kachel aan gedaan. Gisteren had ik nog appels geplukt en deze liggen nu in stukjes te drogen op de kachel. Bedankt voor de tip Annèt!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten