maandag 19 september 2011

Museum

In het kader van ''Wees toerist in "eigen" land' heb ik een website gevonden met een agenda van wat er te doen is in Kristiansand en omgeving.

Zondag 18 september was er een 'soppdag'. Sopp is paddestoel en de noren houden er wel van om uit de vrije natuur eten te halen, van bosbes tot eland tot paddestoel.

Deze dag werd gehouden in het Agder Naturmuseum en Botaniske hagen. We waren benieuwd of het binnen zou zijn, want het weer werkte niet mee. Het goot!!

Het Agder Naturmuseum heeft een vaste tentoonstelling over de omgeving door de jaren heen. Met veel verschillende opgezette dieren en prachtige mineralen, http://www..naturmuseum.no/.

Maar zondag dus ook een aparte ruimte met 2 lange tafels met paddestoelen. Ze waren op categorie gelegd van giftig tot eetbaar. Er liepen kenners rond die je van alles over paddestoelen konden vertellen. Bevlogen mensen, die je graag lid willen maken van hun soppvereniging. Zij keken ook of de paddestoelen, die je had geplukt, eetbaar waren. Wij hadden niks geplukt, maar het idee stond vooral Ben erg aan!



Hierna hebben we de vaste tentoonstellingen bekeken. Wat wij een aanrader vinden voor alle toeristen die hier in de buurt komen.

Toen was het tijd voor koffie met een wafel.

De botanische tuin hebben we gelaten voor wat het was, het weer werkte niet mee. Deze houden wij tegoed voor een volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten